2019-07-06
今日嚟到荔枝角嘅啲D2 place 行街,行到差唔多晚飯嘅時間聽好多朋友講呢一帶都有好多新嘅餐廳同埋質素亦都好好,行行下同女朋友就見到一間類似居酒屋嘅餐廳,餐廳分開兩部份,一邊係食鐵板燒二另外一邊係食壽司同魚生,我哋今日就揀咗食鐵板燒我哋就選擇咗二人龍蝦套餐,店員俾咗我哋睇今晚嘅海鮮都好新鮮,同埋俾我哋打卡。白甘鯛魚鱗燒到非常之香脆與魚肉亦都非常之鮮甜同好新鮮海螺非常之清甜爽脆而且有佢應有嘅鮮味龍蝦係廚師燒嘅之前龍蝦仲係識得郁嘅,龍蝦肉非常之鮮甜,而去嘅外皮燒到有少少焦脆嘅感覺帶子,燒嘅時候廚師會加入一啲自家製嘅調味料,令到上枱嘅時候可以連啲湯都飲埋和牛入口即溶,廚師幫我地燒到大概五成熟就上枱,上堂之前廚師會放一舊麵包落個碟度然後和牛上枱嘅時候就放上麵包上面令到食既時候減少左油膩感最後主角炒飯,師傅會預先將和牛既油脂燒到香脆,然後炒飯嘅時候再加埋入個飯到,食嘅時候有種和牛既味道最後甜品有紅豆燒餅,燒餅燒到非常之香脆,配合買甜甜地嘅紅豆蓉,簡直絕配
白甘鯛魚鱗燒到非常之香脆與魚肉亦都非常之鮮甜同好新鮮
海螺非常之清甜爽脆而且有佢應有嘅鮮味