2018-10-13
身為梳乎里pancake嘅fans, 幸福pancake嚟到香港緊係唔可以錯過嘅。星期六,特登早啲起身9:30去到諗住排隊食頭圍。點知一山還有一山高,去到已經好多人等緊,聽實q哥哥講,第一個人係8點鐘到。ok ,名牌嘛,日本嚟喎,等囉。10點開門,頭round 45個人 (待應話大約有咁多個位) 入咗去,我排第60咁上下啦,排到差唔多到我嘅時候... 哈,咸pancake 已經SOLD OUT! 簡直係笑話,第二round 客人未入已經賣哂,又無註明係限量,唔好賣啦不如!結論排咗2個鐘帶住失望嘅心情入到去,照食甜pancake囉,好食... 咩?不過不失,仲要有啲overcook變咗蛋糕咁... 一定唔worth 排兩個鐘囉幸福?可能要去日本先揾到。做到咁,我真係寧願佢咪鬼喺香港開,留返啲幻想空間好過。真係唔會再食