2015-11-24 1546 瀏覽
住係觀塘的我, 一知道開左間華嫂室, 當然立即帶家人來試下。下午12時前到達, 已經見到好多人係門口等緊, 等了大約45分鍾才有位, 已經想好要食咩, 一坐低就叫得拉首先, 叫了一份招牌菠蘿包來share, 枱面放了刀, 方便切開來share食, 好細心呀! 菠蘿包焗得鬆脆, 配合蛋, 蕃茄同牛油, 味覺一流, 口覺多層次, 好滿足。呢個都好好味, 多士夠脆, 咸牛肉很香口, 再加上滑口的蛋, 食起來唔會太乾身, 味覺又夠惹味, 正!主角到了, 是蕃茄豬扒沙通粉。 個蕃茄湯很濃郁, 有很多茄蓉, 酸酸甜甜, 很開胃。 通粉煮得恰到好處, 軟硬適中。 豬扒唔太鞋, 好食
招牌菠蘿包
咸牛肉蛋多士
蕃茄沙豬扒通
45 分鐘 (堂食)
招牌菠蘿包
咸牛肉蛋多士