2019-08-19 57 瀏覽
朋友住沙田河畔花園,我去探佢,佢話帶我去食好野😍佢帶左我去一間名叫”九份十分”既台灣餐廳.餐廳入面裝修都幾靚,睇餐牌都幾多選擇👍睇相幾吸引,樣樣都想試下.所以,叫左好多野食😜我地叫左個基隆海鮮雜錦泡飯,好彩只叫一個飯者因為佢個份量都幾大,夠晒我地兩個分甘同味,😍海鮮料好足,湯底吾會咸,清清地,幾好味👍👍萬巒豬手,豬手肉燜得好霖,好容易入口👍滷味大腸本來就吾應該叫既.好似吾係幾健康.但睇到的相,又忍吾住叫左,好彩,望落食落都幾乾淨,又真係幾好味,一次半次吾緊要啦😋我地另叫左個干貝玉米羹,諗住飲的羹滋潤返下,點知份量又係大大份.好彩味道都幾好者😋我地叫左個蜂皇咸金桔一齊飲.如果係日頭,我肯定會叫珍珠奶茶飲囉.不過,夜晚飲下咸金桔其實都幾正既.夠晒滋潤😜本來都已經食到好飽架啦, 但最後都後念念不忘,一打開餐牌見到既珍寶三色冰粉,原來三色冰粉又係好大份,仲要好多吾同既配料,有芋園圓,珍珠,雪燕,桃膠等等.😍可惜,這台灣餐廳冇係九龍區開多一間,吾係就可以多的去幫襯下佢
朋友住沙田河畔花園,我去探佢,佢話帶我去食好野😍
佢帶左我去一間名叫”九份十分”既台灣餐廳.
餐廳入面裝修都幾靚,睇餐牌都幾多選擇👍

睇相幾吸引,樣樣都想試下.所以,叫左好多野食😜
我地叫左個基隆海鮮雜錦泡飯,好彩只叫一個飯者
因為佢個份量都幾大,夠晒我地兩個分甘同味,😍
海鮮料好足,湯底吾會咸,清清地,幾好味👍👍
萬巒豬手,豬手肉燜得好霖,好容易入口👍
滷味大腸本來就吾應該叫既.好似吾係幾健康.
但睇到的相,又忍吾住叫左,好彩,望落食落都幾乾淨,
又真係幾好味,一次半次吾緊要啦😋
我地另叫左個干貝玉米羹,諗住飲的羹滋潤返下,
點知份量又係大大份.好彩味道都幾好者😋
不過,夜晚飲下咸金桔其實都幾正既.夠晒滋潤😜