2023-01-16 43 瀏覽
📍 📍 📍 河內越式料理 (村南道) (大圍)大圍大圍村南道55號地下朋友介紹我嚟呢間性價比高嘅越式餐廳🍴 佢話呢度嘅老闆職員好好Nice 果然冇介紹錯啊🙊 佢好用心聆聽意見 又會推介餐廳出名嘅食物俾客人 服務真係抵無得彈👍🏻極品牛三寶湯河粉💰$70😋😋😋😋.8/5大大碗份量足,包括生牛肉、牛展、牛丸,其中以生牛肉的肉質鮮嫩美味,最為吸引。上菜果時望住啲生牛肉片慢慢咁浸熟又幾過癮,湯頭的牛骨味道十足,加上溫度10分高,迅速令到生牛肉的熟了,而且保持鮮嫩。 令我最感歡欣的地方是蔥絲、金不換、洋蔥絲和芽菜,這些配料的份量都很夠。越式炸蝦餅(細)💰$29😋😋😋😋.8/5新鮮炸起嘅黃金蝦餅,呢個絕對有驚喜。外脆內“彈” 😍 食得出佢手打果種彈牙,蝦肉打得很彈,食落很有口感,鮮甜美味!河內越式三寶飯💰$70😋😋😋😋/5呢個飯真係好抵食,大大碟,有兩隻香茅雞翼、兩片札肉、一份香茅豬扒,每樣都勁香口好好送飯,雞翼脹卜卜,香茅味十足,豬扒都係,充滿香茅味,碎上,方便客人進食😽🫰🏻仲有秘製醬油附上👍🏻越式炸春卷(2件)💰$21😋😋😋😋.4/5 職員話佢地春卷好受歡迎,所以又叫咗一份嚟試吓,一試果然冇呃我
📍 📍 📍 河內越式料理 (村南道) (大圍)
大圍大圍村南道55號地下

極品牛三寶湯河粉
💰$70
😋😋😋😋.8/5

越式炸蝦餅(細)
💰$29
😋😋😋😋.8/5

河內越式三寶飯
💰$70
😋😋😋😋/5

越式炸春卷(2件)
💰$21
😋😋😋😋.4/5
職員話佢地春卷好受歡迎,所以又叫咗一份嚟試吓,一試果然冇呃我,春卷皮好薄好脆,好似紫菜咁薄,但係又唔會令到入邊嘅餡爆出嚟,餡有肉碎、蘿蔔絲同木耳,由於佢係炸嘅,所以怕油嘅朋友可以陪佢哋嘅撈檬汁

椰汁三色冰
💰$12(跟餐)
😋😋😋😋/5
我哋叫咗少甜,所以飲到香濃椰香味,不會像街外有濃濃的糖水混雜在其中。

回頭: YES !!!快靚正,而且性價比真係高,加上地理位置方便,去開大圍食個快飯都唔錯👍🏻