2019-12-26 27 瀏覽
又係食火鍋既時候😝今次去銅鑼灣食,又想食火鍋,又想食海鮮,朋友話呢間海鮮好新鮮,又抵食,冇理由唔食姐😍 鵝頸橋底有好多食辣蟹既餐廳,呢間係其中一間,招牌都幾突出,餐廳位於2樓,地下門口企左位店員同事,方便幫助搵唔到路既食客,非常貼心。上到上面,地方都幾大,食客都好多,店員安排左張四人圓枱比我,可以坐得舒服啲🥰 唔洗唸,一於叫海鮮食,另外叫d送,已經夠我地食。海鮮拼盆:- 肉蟹啖啖肉,鮮嫩,好欣賞佢揼碎個殼方便我地食。- 花甲好新鮮,上枱時仲識郁架,蜆肉鮮甜,冇沙👍 - 蝦肉好爽甜,新鮮。- 餐廳好細心,提示鮑魚既烹煮時間約為8-10分鐘,結果真係啱啱好,好鮮好彈牙。美國肥牛:好得意,呢間只有一種被又可以揀,打邊爐熱愛肥牛嘅我哋,梗係點都要試吓啦,意外地,都幾好食喎,脂肪分布得幾均勻,食落又唔肥膩,再加上自己調教出來嘅醬汁,perfect match 😍竹笙:經過海鮮浸出嚟嘅湯底,咁鮮甜,一定要叫啲索湯嘅材料先食得過癮。午餐肉:例行動作,打邊爐必叫嘅午餐肉,係我最愛,尤其係佢中間夾左d肉,口感提升左吾少。另外仲叫左d菇菌類,萵荀,鮮淮山。 喺灣仔區都食到又平有新鮮嘅海鮮,有啲喜出望外,尤

唔洗唸,一於叫海鮮食,另外叫d送,已經夠我地食。

海鮮拼盆:
- 肉蟹啖啖肉,鮮嫩,好欣賞佢揼碎個殼方便我地食。
- 花甲好新鮮,上枱時仲識郁架,蜆肉鮮甜,冇沙👍
- 蝦肉好爽甜,新鮮。

另外仲叫左d菇菌類,萵荀,鮮淮山。

喺灣仔區都食到又平有新鮮嘅海鮮,有啲喜出望外,尤其坐左成晚老細都唔講你走,服務貼心,職員有禮,到最後埋單每人$200都唔使,好值得再嚟。