2025-06-25 407 瀏覽
今次嚟到沙田《鐵板大師》,鐵板香氣實在太吸引,令人忍唔住都要入去一試🔥。餐廳冷氣夠勁,坐低舒服,唔會食到一身汗!主菜叫咗特濃爆蒜牛仔骨,牛仔骨煎到外層微脆,肉質保持嫩滑,啖啖肉夠晒實在,最重要係蒜香濃郁,完全無油膩感。配埋甜粟米、西蘭花、紅蘿蔔,營養同口感都有兼顧。另一道煎焗三文魚都令人驚喜,魚皮煎得酥脆,魚肉厚實,配返燒汁平衡咸香,食完非常滿足。司華力腸大大條,咬落爽彈多汁,啖啖肉好有口感!套餐跟餐仲有粗身薯條,外脆內粉,油分唔多,食極唔會滯。磨菇忌廉湯滑溜香濃,入口有層次,幾意外地冇因夏天而覺得heavy,反而啱晒撐住個胃。意粉可任加真係超佛心,加埋蒜香醬汁拌埋,簡直係隱藏版加分位。飲品揀咗C.C Lemon同可樂,整體食完個人覺得份量超飽足,性價比高,啱晒放工、假日搵個舒服冷氣位慢慢歎返餐。值得推薦💯。

套餐跟餐仲有粗身薯條,外脆內粉,油分唔多,食極唔會滯。