2019-03-10
2019年3月4日 星期一今日收工之後約咗女朋友同埋佢啲朋友一齊去到將軍澳食飯,聚下舊女朋友話想食日本野,所以就揀咗呢間餐廳,等左一陣間就有位坐裡邊嘅裝修都幾有日式風格,空間感幾大餐牌有好多嘢食,最後選擇左個二人餐,再另外叫多少少嘢食三文魚刺身: 新鮮得黎又厚切,仲要每舊都係魚腩黎,食落去無乜筋燒鯖魚: 都算幾大條,燒得啱啱好,魚皮脆卜卜,裏面嘅魚肉好嫩滑魚生刺身丼: 係我哋另外加嘅,有好多唔同嘅刺身,全部都好新鮮,特別係海膽,有海水味得來又唔太腥,仲有三文魚籽同玉子燒添鰻魚卷: 都係我地另外加既,好足料,除咗鰻魚之外仲有玉子、蟹柳、同黃瓜,食落好豐富野菜牛肉鍋:嚟到嘅時候熱辣辣,都有成六至七塊牛肉,有好多唔同嘅蔬菜,上面仲有隻蛋,可以打散變成蛋花雜錦天婦羅:除咗蝦天婦羅之外,仲有其他蔬菜嘅天婦羅,個脆漿好薄,炸得啱啱好,點埋蘿蔔蓉溝埋嘅豉油一齊食會冇咁油膩鰻魚飯:呢個又係另加嘅,嚟到嘅時候嚇咗一跳,因為冇諗過咁大份,鰻魚都好多,魚嘅油脂落晒去d飯到,令到啲飯食落去都有鰻魚嘅味道,再加埋鰻魚上面嘅燒汁,更加惹味最後係日式炒飯,本來已經差唔多食唔落,但見到上菜嘅時候好香,最後都忍唔住食咗
女朋友話想食日本野,所以就揀咗呢間餐廳,等左一陣間就有位坐
裡邊嘅裝修都幾有日式風格,空間感幾大
餐牌有好多嘢食,最後選擇左個二人餐,再另外叫多少少嘢食
最後係日式炒飯,本來已經差唔多食唔落,但見到上菜嘅時候好香,最後都忍唔住食咗兩啖,發現好足料,有蔬菜粒上面仲有木魚,好彩四個人一齊食,如果唔係一定飽到嘔