講咗好耐話食放題,今晚終於同到3位好朋友來食~ 呢間鋪好深,入到來有種古色既懷舊感,深啡色木枱木凳都唔夠,仲要加埋好古式既日本民曲,感覺同一般放題店幾唔同~先來既係刺身,三文魚腩切得好厚身,非常新鮮,油脂豐富,入口甘香~旁邊白色既雖然唔記得係乜嘢,成舊白雪雪睇落唔多似刺身,但係食落好有驚喜,魚味香濃,味道特別!由於怕熱氣,炸嘢都係少吃為妙~ 淨係食咗天婦羅蝦,外圍粉都算厚,蝦肉相對地細,不過又幾鮮嫩彈牙,加埋啲醬幾開胃~食咗幾粒雞軟骨,有香濃既七味粉味,食落有咬口,算係OK鹽燒豬大腸,1串2件,夠晒厚實之餘洗得好乾淨,一啲異味都冇,鹹中帶甜,都幾好味雜甭nun既燒物一碟,其實都擺得幾求其= = 雞翼略為乾咗少少,牛舌就切成咗一口size,燒得幾juicy,唔錯~ 最出色既係海蝦,雖然稍為鹹咗啲,但係蝦肉鮮嫩彈牙雜錦刺身沙律平常都幾少見,切細咗既魚生片配埋沙律菜,食落好清新,而且用咗隻微酸既醋汁,好開胃,我好鐘意!牛油燒帆立貝係冇牛油味既… 但係用各種既菇類來炒又出奇地match,帆立貝既鮮味比菇類吸埋,成碟變得好鮮味黑豚生姜豬肉片炒得相當夠火喉,簡簡單單淨係用薑絲來調味已經相當足夠,薑
刺身

味道特別!
天婦羅蝦
雞軟骨
食咗幾粒雞軟骨,有香濃既七味粉味,食落有咬口,算係OK
鹽燒豬大腸
雜甭nun既燒物一碟
雜錦刺身沙律
牛油燒帆立貝
黑豚生姜豬肉片
黑豚生姜豬肉片炒得相當夠火喉,簡簡單單淨係用薑絲來調味已經相當足夠,薑味香濃,不過就油咗少少

5 分鐘 (堂食)
刺身
天婦羅蝦