平安夜同朋友想去一間比較有氣氛嘅餐廳食飯,就選擇了這間意大利餐廳因為係平安夜餐廳都有聖誕menu,亦有海鮮dinner set我哋就叫了一個海鮮set,本身前菜是配生蠔🦪,但因為賣曬就轉咗俾意式蜆肉煲,份量都多,蜆肉都鮮甜無沙海鮮煲就有青口、蝦,魷魚、蜆肉,湯底是龍蝦湯,覺得湯是最好飲的😋另一個前菜叫了風乾牛肉配帕馬臣芝士🧀,份量都多,味道正常大蝦蕃茄手工意粉:意粉因為係手工做,比較粗身一啲都彈牙,幾鍾意呢種麵質。蝦🦐都新鮮,肉質爽彈,蕃茄🍅酸酸甜甜十分開胃。美國春雞配煎薯:初時以為煎薯係薯角咁樣,但原來係薯條😂但新鮮熱辣又係粗身薯條所以都好好食,春雞🐓似係用焗嘅方式焗至微脆,仲配埋沙律🥗減低食肉嘅油膩感海蟄蝦芝士意大利粉:海蟄蝦🦞有啲似平時見到嘅瀨尿蝦,但唔確定係同一種蝦抑或只是蝦的近親。芝士味唔算好濃,如果再濃少少會食得更滿足飲品就分別叫了一紅一白嘅酒,味道普通都易入口🍷🥃

另一個前菜叫了風乾牛肉配帕馬臣芝士🧀,份量都多,味道正常

飲品就分別叫了一紅一白嘅酒,味道普通都易入口🍷🥃
2022-12-24
慶祝紀念