2019-01-01
平安夜,同老闆去拍下拖,因為嫌倦左旺區過多嘅人流,所以最後決定去遠少少嘅mega box 食飯睇戲算了呢間餐廳係門口就已經好吸睛,餐廳到處都係我鍾意嘅熊仔公仔,門口隻大人咁高嘅熊仔仲帶埋聖誕帽頸巾添。聖誕節有2款餐單選擇,分別都係一百多至二百多左右。而散叫只係幾十蚊至百幾蚊左右,算中低價位。每一枱都會有一隻熊仔放係枱,見到有d枱仲有d係戴左聖誕帽添。香檳青口薯蓉湯 + 牛油法包 - 湯加了薯蓉及紅蘿蔔粒粒去煮,非常濃稠。聖誕燒火雞沙津 - 火雞啖啖肉,沙津汁是日式醋汁。芝士焗bbq 豬仔骨 $180 - 份量非常大,一人根本是處理不掉的,豬條骨上有大量芝士,焗得香脆。而薯條份量實際沒有相中的少,是豬仔骨給蓋住了。是用有皮薯條,脆之餘不是空心薯仔。黑松露蟹籽帶子黃金意大利飯 $92 - 賣相不錯,白汁忌廉香味濃郁,平常意大利飯不會加粟米,但應該是親子餐廳的關係,飯加了粟米來煮,整體飯味增添了甜度,小朋友應該都會頗喜歡的。離開前仲發現,除左周圍都係熊仔裝飾之外,餐廳仲有一個角落。可以比小朋友玩耍添,又多個小朋友放電嘅地喇
聖誕燒火雞沙津 - 火雞啖啖肉,沙津汁是日式醋汁。