2018-12-25 589 瀏覽
$268一位,免茶,免加一,十分抵食,在平安夜晚上顯得更加抵食。八款海鮮+八寶飯,簡單明瞭,海鮮包括波士頓龍蝦,鮑魚,大蚌(沙插?),花甲,多寶魚,魷魚,蝦,蟹,每款海鮮都佐以少量配菜如荷蘭豆,南瓜,蘿蔔等,海鮮非常新鮮,除左花甲太鹹和有沙之外,其餘海鮮都非常好食,而且洗得乾淨,食得非常放心。最好玩之處在於每款海鮮都可以自選醬料,創造不同食法。八寶飯同樣非常好食,特別推介牛脷,雞翼,銀魚仔同榨菜,本來諗住打包個飯,唔想食太飽,但係個飯太好食,食下又添下,唔覺意食哂,再食埋個糖水,結果就係太飽我下次再食既話,我既策略係唔食果d海鮮配菜,留肚食八寶飯同糖水(糖水也是十分好食的)

2018-12-24