平均一個月都會黎呢度食一次,因為呢度不論咸食、甜食定咖啡都有水準。今次晏左去,所以已經過左午餐時段,都係要等位,好在都好快有位。每次必叫嘅係佢個貝殼,有三款湯可以揀,我三款都試過,今次叫嘅係白酒湯。白酒湯相對清啲,另外個Xx同芝士都好惹味,呢兩個湯底配蒜茸包更好味。而且佢啲貝殼隻隻都好肉,唔會有沙,佢有個火爐熱住,如果食得慢記得閂細個火,如果唔係啲貝殼就會過熟了下午茶有pancake,好薄好滑嘅皮配上煙三文魚同橙肉出奇地夾,再加上楓糖又係唔同嘅感覺平時會叫佢啲意粉/意大利飯,每一款都好味,即使係啲創新配搭都會有驚喜,佢嘅豬手都係推介之一,但因為今日唔太餓所以冇叫,改為叫大蝦加鰻魚,加$48可以跟餐,餐湯係雜菌湯,好足料,菌類好香大蝦同鰻魚份量都大,蝦味好香最後當然唔少得佢嘅咖啡,佢嘅豆本來不錯,不過視乎咖啡師手勢,唔係次次都保持到水準,但幸運地今次咖啡味都好出色。另外好想稱讚今日嘅店員,過去有幾次黎啲店員都唔太主動,態度一般般,但今日其中一個店員好有禮貌,好主動,效率亦好高,唔需要出聲已經主動添水,食完嘅餐好快幫我地收走

大蝦同鰻魚份量都大,蝦味好香

Dirty
餐湯