2022-08-09 547 瀏覽
去開屯門,年青友人話小曼谷好食帶我去食,九龍城過間小曼谷我就食過好有水準,屯門呢間只此一間同九龍城無關。晚上8點幾到,門口都好多人,不過大部分係2人,而店內都係2人枱多,我哋3人,所以等耐啲啲,10分鐘左右。店內都係泰國人(我估計)佢哋都係寫泰文。生蝦都係必點,除咗要微凍肉結實,個汁好緊要,呢個汁唔辣不過不失,一碟7隻,不過有一隻蝦仲有腸😅。生菜包太多汁,味道正常唔太特別蝦餅肉實香口,不防一試咖哩南瓜海鮮,海鮮料主要係魚塊,粉皮較厚、碎魷魚味道幾鮮,南瓜味就食唔到,不過南瓜多纖維有益。另外,叫咗個泰式牛肉炒飯,唔好食無乜味😖,都唔見有其他人叫,不過見到好多人叫炒粉。仲有油酥餅一份有3件,不過不失。蒜蓉包有5塊好味。有咖哩必要配埋餅/包食物份量細碟,啱晒少人嚟食,可食多幾碟。 講食泰菜,呢度係人少少食泰菜嘅平價之選,但住外區唔洗特意黎食,因為無乜特別。3人食,5碟主菜,3份餅包,3杯飲品,人均$155,真係平!

生蝦

生菜包太多汁,味道正常唔太特別
生菜包

蝦餅肉實香口,不防一試
蝦餅

咖喱南瓜海鮮