2020-05-22 2341 瀏覽
成日在油尖旺區揾食,其實在葵芳shopping之後都非常多餐廳選擇。但如果係類似放題之類真係未試過。今日同媽咪一起黎到地鐵站外出一個簡單的商場見到有個放題餐廳。以西日為主的放題媽咪摯愛呀,所以今次就試一試。門口擺住的招牌吸引住。當時差不多18點幾應該剛剛收工時間未算好多人。疫情關係,仍然是排隊等候入座的時候需要測量體溫,食客放心。窩心的是,原來有提供信封給客人裝口罩呢。🤔內在環境如此。呢個係可以自己調教DIY茶類的吧檯啦。我地整左杯洛神花玫瑰茶。因為太熱,所以將三文魚刺身的冰留住降溫啲茶😊。點單系統沒有劃紙仔之類,而係其實係會埋座的時候給一張有QRCODE的二維碼點單,之後網絡上面選擇食物。火炙壽司累好好味道,材料足夠飯夠熱。呢個燒蠔系列係最多人點的,幾乎每張台都有,不過如果你寫4份真的黎4份。而不會因為數量而減少。相信試過其他放題餐廳都知。呢個好特別的雪糕係外面水吧臺的雪糕沒有的。。。因為佢特別在好似有鹽的味道而且留作用甜品一流。拉麵沒有做得好大碗。其實有不同的選擇。刺身亦是媽咪摯愛的食物。腩位都好清楚而且不會好細塊。最後埋單人均不超過200。對於已經食飽飽的我地真係滿足而有意義的一

疫情關係,仍然是排隊等候入座的時候需要測量體溫,食客放心。

窩心的是,原來有提供信封給客人裝口罩呢。🤔

內在環境如此。

呢個係可以自己調教DIY茶類的吧檯啦。
洛神花加玫瑰茶
我地整左杯洛神花玫瑰茶。
因為太熱,所以將三文魚刺身的冰留住降溫啲茶😊。

火炙三文魚壽司

火炙壽司累好好味道,材料足夠飯夠熱。

燒蠔

呢個燒蠔系列
餐單上的特點雪糕

豬扒拉麵
拉麵沒有做得好大碗。其實有不同的選擇。

三文魚刺身
刺身亦是媽咪摯愛的食物。腩位都好清楚而且不會好細塊。

最後埋單人均不超過200。對於已經食飽飽的我地真係滿足而有意義的一餐。
用餐過程中留意好多街坊客人帶小朋友一家大小小聚。其實都適合,因為佢提供的還有打邊爐,串燒,甜品雪糕等等。完全符合家庭聚餐呢。

2020-05-21
燒蠔