2018-08-27
是晚約左卡樂媽ladies dinner, 我地去左呢間好近上環地鐵站既Green Orange食飯傾計。佢位於一楝商廈入面,上到去感覺有d懷舊既感覺,昏黃既燈光,沉色木枱凳再配幾幅西洋畫,好似7、80年代既西餐廳,環境清幽舒服😌好啱今晚ladies傾密計🤫。Menu我地硏究左一下menu, 問下店員有咩好介紹,佢建議我地兩個人可以叫一份沙律share,一份pasta/risotto 加main dish 已經夠食,所以硏究完一輪我地決定叫推介既柚子燒帶子沙律🥗,一碗海鮮濃湯暖下胃,一碟龍蝦汁大蝦扁意大利麵再加一碟香煎白鱈魚😋😋😋甜品我地今次就冇叫到因為美味子之後有朋友急call趕時間要走啦。有d可惜😅柚子燒帶子沙律🥗-大碟,啱兩人share食,食落去以為落左d黑醋,點知店員話係佢地自家製既vinegar! 唔怪得就係覺得味道有d特別啦,yummy😋海鮮濃湯-一上濃湯已經有陣濃郁既龍蝦味撲鼻而嚟,鮮甜入味,絕對係必食呀😋👍🏻香煎白鱈魚伴粉紅胡椒忌廉汁-其實店員推薦食招牌豬手或者羊膝但咁啱美味子同卡樂媽我地兩個都唔食,所以就試下鱈魚啦,估唔到又出乎意外地好食喎!😮魚煎得靚,層魚皮又脆又香
Menu
香煎白鱈魚伴粉紅胡椒忌廉汁-其實店員推薦食招牌豬手或者羊膝但咁啱美味子同卡樂媽我地兩個都唔食,所以就試下鱈魚啦,估唔到又出乎意外地好食喎!😮魚煎得靚,層魚皮又脆又香口,好襯忌廉汁又唔會太溜,味道同份量都啱啱好👍🏻
龍蝦汁大蝦意大利麵🦐-隻蝦咁大隻,應該就係虎蝦🦐龍蝦汁又幾配個意粉,因為味道濃郁,有一刻好似食緊龍蝦意粉咁😋🤣
食完美味子都keep返張Green Orange 🍊卡片😁
最優秀中西區開飯熱店🔥👍🏻👍🏻👍🏻
是晚多謝卡樂媽喺美味子最唔開心既時候同我去食餐好既,食到好食既野,人都即刻醒返晒😎🤩