2019-08-11
呢間台灣料理裝潢,類似香港平常常見的酒家咁樣。唔講都唔知原來有咁多特色台灣菜食。但朋友比較喜歡港式味道,而我就喜歡食擔仔麵,所以就揀左呢間港式x台式餐廳喇~皮蛋肉鬆豆腐 好彩有中意食皮蛋既朋友同行,咁就可以試到呢個前菜了。呢個豆腐口感好滑呀,淡淡的豆香配埋肉鬆食就一流喇。個皮蛋既蛋心有少少流心感,好Creamy....炒A菜 睇個名真係唔知係咩,好彩佢地個餐牌有圖片咋,原來係蒜蓉炒油麥菜,都算炒得不錯喔,感覺不會太油。擔仔麵 細細碗女仔食份量岩岩好,而個麵既質地就煮到軟硬適中,再配埋一堆肉燥調味。真係好正~蜜桃咕嚕黑豚肉 酸酸甜甜好開胃,外皮煮到脆卜卜,而入面既肉就好軟林林。呢種外脆內軟既感覺,我諗要好花廚師功力先會咁正。
皮蛋肉鬆豆腐
炒A菜