2024-03-07 296 瀏覽
呢間舖頭已經好有歷史,以前讀書嚟食,做嘢出job嚟食,反而而家唔使再出job就好少再特登嚟呢間食野。咁啱媽咪成日都喺度講好想食粢飯,行完街我就諗住帶佢黎試吓,點知佢話要外賣今晚做晚餐。所以我哋就坐低叫咗個鹹豆漿同埋一個熱嘅甜豆漿,仲加多咗一份好耐未食過嘅豆沙窩餅😆鹹豆漿依然都係咁好味,蝦米香蔥榨菜,仲有我最愛浸到淋哂嘅油炸鬼!係上海嘅味道🫶然後口痕仲叫咗個豆沙窩餅,又未至於超好食,但係佢嗰個紅豆個甜味做得啱啱好,唔太甜,啱啱帶到紅豆個香味出嚟!唯一有少少挑剔嘅,就係嗰個皮唔夠脆,不過唔知係咪呢度嘅特色嚟㗎呢?要讚賞嘅個紅豆味真係好香🫶最後Mami個粢飯我係冇影到相嘅,因為外賣拎走咗,但係媽咪話好好食,本身呢我哋仲想話加多啲肉鬆,點知加肉鬆嘅話會去到$43,我哋就放棄咗,我覺得其實姐姐係唔想大家成日話加肉鬆先至加到咁貴,不過冇乜所謂啦,其實都好好食❤️

鹹豆漿

豆沙鍋餅