星期日難得約朋友一齊食飯,諗住可以開開心心食餐飯,點知食到一肚火😡本來我地一共8個人,但其中一位臨時有事,我地變做7個人,已經同個店長講清楚係訂 8位變7位,個店長亦清楚明白我地係7個人,並照比張8人枱我哋(兩張4人枱合成一張)。但過咗一陣,有個店員走過嚟要求我哋轉枱,因為佢出面有兩組客人(每組4人),話要我地讓番兩張枱出來。由於我地全部人已經settle好,而且叫晒野食,斟好晒水,消毒埋張枱,我地唔想咁麻煩轉來轉去,所以拒絕。但個店員一再要求我地轉枱,仲話我地霸住咗人地張枱,我地唔想為難人地,就迫於無奈答應轉枱。當我地去到佢講果張枱,完全係勁逼,我地唔想成餐飯都咁擠逼,就出去同番個店長講話我地唔會轉枱。但個店長話我地係7個人理應坐番張7人枱,同埋話佢地係full booking, 我地唔應該霸住人地張枱。最後仲講咗句:「一係你cancel 張枱囉」首先,我地book 1830,準時入席,張8人枱係個店長比我地,我地沒有要求要坐咩位,同埋店長亦都清楚我地係轉7個人,但都照派張8人枱比我地。所以佢所謂嘅full booking要我地轉枱,其實關我地咩事?你overbooking 係你地店

首先,我地book 1830,準時入席,張8人枱係個店長比我地,我地沒有要求要坐咩位,同埋店長亦都清楚我地係轉7個人,但都照派張8人枱比我地。所以佢所謂嘅full booking要我地轉枱,其實關我地咩事?你overbooking 係你地店嘅問題,你當初比8人枱我地,就冇諗過之後會有個4人枱booking? 咁你一開始就唔好咁樣安排!因為正值繁忙時段,我地始終人多難搵位,最後唯有妥協。

轉咗枱之後,啲店員完全冇理過我地,話會幫我地轉番啲餐具小食過黎,但完全冇做過。我地坐咗15分鐘,都冇比餐具,杯又冇,我地仲要全程打側咁坐,店舖又熱又逼,簡直折磨!

我對呢間野真係零好感,食物水平都係普通貨色,未到難食,但又唔係好有驚喜,出面大把韓式餐廳同佢差唔多,甚至好食過佢。不過最難頂係服務態度,食完都背脊骨落。