真係第一次忍唔住要寫食評⋯呢間嘢真係去唔去都擺。我地4個人都叫咗omakasa…首先唔明 omakasa 寫晒係menu到咁點解唔叫 chef recommendation? 是但啦⋯叫乜都唔係重點,最緊要好食!食完頭兩樣其實都ok⋯再坐咗半個鐘肉都未嚟⋯因為我地坐房但㩒鐘又無人應⋯我地就問會唔會漏咗單?一個女員工就話因為佢地係Fine dining所以啲嘢係一道道上⋯其實得番肉,飯麵同甜品,佢就話「我地唔等得可以飯、麵一齊上埋⋯」咁我地真係等太耐太餓我地就話「上埋啦一齊⋯」雪濃湯飯、冷麵麵上埋我地食埋肉麵未到⋯再追⋯個男經理入嚟⋯佢再話「因為我地係Fine Dining 所以上嘢有少少慢⋯」我話「唔係少少係真係好慢。」佢答我「如果你想快可以要求啲嘢一次過上晒⋯」我話「其實呢成個餐係只差個肉同甜品未上。我地想追追個肉係咪漏咗單。」佢答我「咁甜品要唔要幫你而家上埋?」我心諗你玩呀?我話「個肉我地已等咗好耐⋯飯麵我地麵食晒喇已經。可唔可以麻煩你再追追?」佢話ok就出番去喇。隔咗十五分鐘個盤期待已久既肉終於到,四人份盤肉細到呢!隔咗一陣有另一個員工拎咗一碟肉入嚟無講任何嘢就落咗枱,因為我地燒
真係第一次忍唔住要寫食評⋯呢間嘢真係去唔去都擺。

隔咗十五分鐘個盤期待已久既肉終於到,四人份盤肉細到呢!隔咗一陣有另一個員工拎咗一碟肉入嚟無講任何嘢就落咗枱,因為我地燒緊個盤肉又傾緊斟就無理碟嘢⋯隔咗陣個男經理入嚟話「同事頭先落錯咗碟牛舌比你地我想拎番」唔好意思都無講。咁我地就比番佢啦,後尾見佢佢落咗去原本叫咗呢碟牛舌個枱,我地就諗而家衛生意識咁重要既時候,我地又無帶口罩對住碟嘢傾咗咁耐斟噴咗咁多口水⋯個男經理就咁拎番碟牛舌比第二枱?OMG!😳

其實見呢間嘢評價唔錯,席上其中一位朋友嚟過兩,三次都話唔錯咁咪試下,但經過尋日佢都話同佢平日嚟差好遠不論食物既份量質素同服務。佢都話好失望,而我地另外三個都話可以唔洗再嚟喇!真係第一次忍唔住要寫食評⋯呢間嘢真係去唔去都擺。

雪濃湯飯、冷麵麵上埋我地食埋肉麵未到⋯再追⋯個男經理入嚟⋯佢再話「因為我地係Fine Dining 所以上嘢有少少慢⋯」我話「唔係少少係真係好慢。」佢答我「如果你想快可以要求啲嘢一次過上晒⋯」我話「唔好意思呀,其實呢成個餐係只差個肉同甜品未上。我地想追追個肉係咪漏咗單。」佢答我「咁甜品要唔要幫你而家上埋?」我心諗你玩呀?我話「個肉我地已等咗好耐⋯飯麵我地麵食晒喇已經。可唔可以麻煩你再追追?」佢話ok就出番去喇。

價錢係實惠既。但我地唔介意比多啲錢食好啲又唔洗受啲員工氣囉。Fine Dining真係咁既咩?
牛肉他他
반찬
Omakase 燒肉四人份
계란말이 ,Gyeran-mari ,韓式蒸蛋,
2021-08-21