2020-08-16
呢間係第二次嚟食。第一次都好好地嘅,第二次就食到一肚氣😡由排隊入去,到坐低叫嘢都無嘢嘅,有個侍應更跪低聽我講要咩嘢食。呢方面係讚嘅☺️今次叫左自家製面包,餐湯,意大利飯同意粉。面包同餐湯都中規中矩啦,無話特別好食。佢嘅面包比其他中價錢嘅西餐廳嚟講,叫做好食少少。起碼個包皮係熱同脆,而個包都ok軟熟。食左包,飲完湯。我足足等左差唔多9個字先嚟到個意粉同意大利飯。係我等左半個鐘嘅時候,見隔離枱明明遲過我入座,但係都就快食完。咁我就問侍應個飯同意粉幾時到,係咪漏左單。佢過左一陣,大概一至兩分鐘之後就同我講要等多5至10分鐘。當過左10分鐘之後,我見個餐都仲未到,所以再問過,同叫佢check下我張單。然而今次係冇人答我嘅。到隔離枱走左,我都仲未有得食個main course。🤦🏾♀️過多陣,我足足等左9個字,個意大利飯終於到喇,一食落去,啲飯係未過心😖我明白意大利飯係比平時嘅飯硬身少少。但未至於去到咬落去”clock”再一聲。於是我就同個侍應講呢個情況,叫廚房再整過。當個飯整好,再次擺係我面,我朋友就問個侍應到底有冇check過,點解要咁耐。個侍應話,我之後再幫你睇睇。我個朋友見到佢同個副經理講
今次叫左自家製面包,餐湯,意大利飯同意粉。
我個朋友見到佢同個副經理講緊嘢,就走埋去同個副經理講關於食物嘅質素同上菜嘅時間,又講個侍應冇理過我地。
個侍應答佢好忙。
我個朋友話隔離枱食完,埋左單走人,而我地差唔多等左成個鐘先有得食。(今日唔係坐爆)
個副經理話; 45分鐘咋嘛,隔離枱淨嚟左前菜,冇嚟主菜。(根據我嘅觀察,隔離枱係有叫main course ,有一碟係通粉。)
副經理答得45分鐘,即係有睇過張單幾時落。
其實漏單一啲都唔岀奇,只要肯好好咁講番句:唔好意思,我地漏左單,請等多陣。咁就ok,唔係係到死撐個15分鐘。
🤯比得咁嘅價錢,中價啦,唔要求食物要幾高質,啲服務要好到有五星級酒店嘅質素,但係都唔係咁嘅。
呢間真係冇下次!