2006-02-08 20 瀏覽
舊年自己生日已打算來這裡慶祝試,剛巧進行裝修工程。適逢老公的日子,一早訂定位同佢慶祝。先o黎麵包籃,四條長身的法式麵包及芝麻芝士片,其實味道唔錯,不過留肚食其他,所以不敢多食。我o地兩個都要了自助沙律吧,連主菜$105一位,但我o地只叫了一個主菜,所以另一位收原價$160。沙律吧種類真的不少,沙律醬、橄欖油及醋有不同種品及味道,合共廿款之多,沙律吧當中最吸引我的是Parma ham +哈密瓜、燒蘿菠、芒果蟹肉沙律,沙律都食了四、五轉,都差不多有7成飽。頭盤是煎鵝肝,兩大塊,外層煎得不算脆,但入口即溶,味道略鹹。老公又點了龍蝦湯-又是好大碗,龍蝦味唔夠濃,味道又是略鹹。o黎到steak house,當然要食steak,點了一個24oz T bone steak,嘩!真係嚇了一跳,已將一客分了兩份,仍然好大件(如圖)。塊steak肉質一般,有根有點韌。其實特別的是有8款鹽及十多款home make芥辣任你點,我只是試了三款芥辣,黑醋、辣椒及香草,三款味道都是偏鹹。雖然已十成飽,無論如何都要食甜品。選了軟心朱古力蛋榚,嘩嘩!差點大叫一聲,我未食過咁大的軟心朱古力蛋榚,差不多有5-6吋大,都只
舊年自己生日已打算來這裡慶祝試,剛巧進行裝修工程。
適逢老公的日子,一早訂定位同佢慶祝。
老公又點了龍蝦湯-又是好大碗,龍蝦味唔夠濃,味道又是略鹹。
雖然已十成飽,無論如何都要食甜品。選了軟心朱古力蛋榚,嘩嘩!差點大叫一聲,我未食過咁大的軟心朱古力蛋榚,差不多有5-6吋大,都只係95蚊,真係十個抵。一切開D朱古力醬好澎湃的流出來,其實真係好好食,好濃朱古力味,但實在冇辦法,我o地兩個只消滅了一半已投降。
服務當然一流,但環境不如我想像中的好,一來較噪,唔算寧靜,二來餐廳位置屬於地庫,就算我o地坐窗口位,景觀都是一般。
埋單雖然過千,但食物份量超勁,加上地點及服務,所以價錢是合理的。