2019-04-13
今日同屋企人出黎搵飯食,見到有間新開既蒸氣鍋餐廳,價錢又唔貴,我地就入去試下喇。由於係新店,所有店舖裝潢都好新淨,而且好乾淨,所有爐具都係全新既,坐得都幾舒適。 我哋六點零就到,晚巿第一台唔洗等位😂 一坐低就放低咗魚皮畀我哋啦, 好香脆可以食住揀嘢食😋我地點左個黃金套餐,一黎就上隻青膏蟹🦀🦀🦀,蟹肉好鮮甜,而且都幾多膏,成隻蟹好新鮮。之後有原隻澳洲龍蝦🦐🦐🦐,龍蝦真係好生猛,係即劏架,放上架既時候仲識郁,龍蝦肉質好結實,味道爽甜,唔洗落任何調味料已經好好食。大推👍👍👍到貝殼類喇,全部都好大隻好新鮮,而且清洗得好乾淨,一d沙都冇,基本上都係唔洗點豉油就已經好好食。 食完哂海鮮同蔬菜就可以食最後既粥底喇,個粥吸收哂海鮮既精華好鮮甜,加少少胡椒粉特別好味,最後食左成3碗先走🤣🤣🤣