2016-10-09 383 瀏覽
哈哈....巨型章魚丸我黎啦, 不嬲鍾意食章魚丸既我點可以唔試呢個呀. 記得以前係日本食過之後, 香港都未食過咁大粒既章魚丸, 佢呢到真係即叫即整, 所以都等左大約45mins 先有得食.哈哈...一黎到緊係相機食先啦, 嘩...真係好大粒, 章魚丸上仲放左芝士, 之後再用火槍燒過, 仲有d木魚絲, 一般小丸子有既野, 好啦, 睇下入面有咩料先, 首先見到既係蝦, 都算大隻, 不是蝦毛, 之後就見到八爪魚, 比想像中細, 因為網上見到的比較大, 之後有帝皇蟹柳, 跟住仲有d蜆肉, 紫薑呀, 蔥粒呀, 椰菜絲等........佢既醬汁都ok, 都係一般小丸子既醬汁, 整體黎過都算合格, 不過皮就比軟淋身, 同埋其實無咩驚喜, 因為要等咁耐好似唔值得咁.
2016-10-09
45 分鐘 (外賣自取)