2021-05-03 131 瀏覽
以前有經開觀塘 , 都有留意到The Wave , 但唔知入面係有咩東東 , 終於有機會去一探究竟。當日訂左Mini friday兩位 , 一入到去第一時間留意裝潢佈置 , 懷舊吊燈同柔和燈光 , 令到人感覺好舒服。當坐低左之後 , 好快就有侍應送上小食 , 呢個係要讚既 , 跟住我同女友選左三樣野食 , 芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒 , 火焰脆脆燒德國咸豬手 , 帕馬爾火腿薄餅 , 等既時間正常好快上菜 , 薄餅同焗牛脷個人感覺還可以 , 最令我驚喜既就係咸豬手 ,蜜糖色外表 , 同脆卜卜既外皮 , 令人想快D將豬手食落肚🤤 , 話明火焰燒豬手緊係有火啦 , 當侍應將酒倒係豬手上 , 然後點火 , 成隻豬手即刻燒著 , 簡直係視覺上享受 , 大概10秒到火就熄左 , 去到最重要環節食豬手 , 我地緊係叫餐廳幫我地分好豬手 , 豬手個皮好脆 , 加埋肉同小小肥肉 , 真係好好食🤤🤤 食到停唔到哈哈 , 唯一美中不足既係焗牛脷薯粒好易膩 , 下次可以試下其他野食 😊😊
2021-04-25