2017-11-07 303 瀏覽
最近知道咗荔枝角工廈裏面有呢間餐廳,係d2place行完之後我就同朋友過咗嚟呢間餐廳食晚餐,雖然話係工廈,但行過嚟一啲都唔遠,幾就腳。Set dinner都有好多款選擇,今次我試咗set dinner既紐西蘭草飼肉眼扒。先來左餐包同埋餐湯,野菌湯嘅料好足,飲嘅時候都感覺到裏面有好多蘑菇仲有少少未打磨到溶嘅蘑菇粒喺裏面,口感十足另外呢個沙律都好特別,雖然係常見嘅ham and salad, 但沙律採用嘅巴馬臣mousse令整個沙律更有風味,mousse味道唔會太咸,配沙律菜食有淡淡嘅芝士香,感覺好清新。今日嘅主角係呢塊肉眼扒,配菜都處理得好好,菇菌類同埋蕃茄薯仔嘅調味都好好,佢買佢哋嘅特製燒醬汁食好match!肉眼扒我選擇咗五成熟,切開見到肉質依然好粉嫩好靚,充滿肉汁,肉質一流,個人覺得質素很高。甜品係朱古力蛋糕,幾好食,但送到上嚟我已經好飽啦

甜品係朱古力蛋糕,幾好食,但送到上嚟我已經好飽啦