2021-04-19 5484 瀏覽
今日同老婆去駱駝漆大廈行街,無意中發現呢間cafe,叫“urban cafe”,先賣個關子,因為有意想不到的驚喜。入到去環境好舒服又大,空間感好足夠,唔會枱貼枱。佢哋有二人餐同四人餐揀,我同老婆兩個人緊係揀2人餐。除咗二人餐佢哋仲有好多選擇。又有好多特色拼盤小食。之前有睇過食評,呢度個二人餐係最多人揀,所以今次我哋都揀咗呢度嘅2人餐。頭盤先黎每人一碗沙律同埋餐湯,佢哋嘅沙律菜好新鮮,忌廉湯都打得好creamy。我哋喺個二人餐加咗錢要咗兩杯特飲“藍糖乳酸雲朵沙冰”(一嚟到成杯嘢藍色打卡一流,味道都好清新,酸酸甜甜幾好飲)“oreo脆脆朱古力雲朵沙冰”(個朱古力味超級濃,仲飲到淡淡嘅oreo脆脆”,可以揀少甜所以唔會太甜。挪威煙三文魚水煮蛋忌廉卡邦尼意粉(個意大利粉剛剛好唔會太淋亦唔會太硬,啲汁濃杰到剛剛好,啲汁掛滿每一條意粉,而且個水煮蛋易做到好流心,食完一啖想繼續食下一啖。黃金雞翼(我同老婆都係雞翼控,每次見到雞翼都必叫,佢哋呢到嘅雞翼炸得好香脆,外脆內軟肉汁仲好juicy,可惜得五隻,最後一隻要同老婆決勝負先食到)😂西班牙燒烤醬烤大豬肋骨(一嚟到覺得好震撼,3條豬肋骨超級粗,仲好啖啖
入到去環境好舒服又大,空間感好足夠,唔會枱貼枱。

又有好多特色拼盤小食。

我哋喺個二人餐加咗錢要咗兩杯特飲

西班牙燒烤醬烤大豬肋骨(一嚟到覺得好震撼,3條豬肋骨超級粗,仲好啖啖肉,bbq醬味好突出)

巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅(呢個不得不讚,好食過坊間連鎖式嘅pizza,個餅底又唔會太厚同太乾,好鬆化,我一個人都食咗三塊)

牛乳布丁~牛奶味好濃入口即溶又唔會太甜。

呢度其實仲有另外一樣獨特之處,就係有好多好靚同好乖嘅貓陪你一齊食嘢。

2021-04-15