2018-11-18 32 瀏覽
友人九龍灣返工,經過附近收到店舖派既$20優惠coupon,所以過黎試下,原來新開張無耐「發哥粥底海鮮火鍋」,位置比較隱蔽🤣友人帶路加上鋪頭好多大大個招牌,一啲都唔難揾✨嘩!入面環境好闊落,有卡位又有大圓枱,無論兩個人定一班朋友都照顧到.. 火鍋套餐分有幾款,我地就㨂左B.雞煲+任食配料+任飲,每位只係$198 限時2.5鐘,其實夠晒時間食飽飽。仲有魚生送,以為只係簡簡單單三文魚刺身,點知仲有甜蝦同帶子,仲好有心機加左蟹子🤣食落都幾新鮮,不過就冇得追加。 雞煲,係人頭計雞的,四人分量都算唔少,友人不吃辣,我地要左唔辣,雖然唔辣,雞已醃得入味,嫩滑好夠味👍🏼食完雞就加入湯打邊爐。任㨂配料,絕對唔係俾任食既質素,有五十幾款仲有小量海鮮選擇。海蝦🤗雖然細細隻,新鮮鮮甜,肉質實淨,上枱仲郁緊架。海沙白,食蜆最怕有沙,依度吐沙好乾淨,大大隻好靚仔,食落都好新鮮。肥牛同黑豚肉:睇相都知正,估唔到甘好質素,返叫左好幾轉,一樣料,冇俾啲差既我地,無雪藏味,肥瘦適中👍🏼👍🏼好正。墨魚🦑滑:有墨魚味之餘,仲好彈牙!飲品任飲,基本汽水🥤都有服務唔錯,主動換碟加湯,應該係經理既靚姐,仲好熱情❤️推薦我地有咩好食

海蝦🤗雖然細細隻,新鮮鮮甜,肉質實淨,上枱仲郁緊架。

墨魚🦑滑:有墨魚味之餘,仲好彈牙!

飲品任飲,基本汽水🥤都有

服務唔錯,主動換碟加湯,應該係經理既靚姐,仲好熱情❤️推薦我地有咩好食。依個價錢有甘既質素,真的好有驚喜👍🏼👍🏼👍🏼下次要黎試粥底海鮮鍋🤣