一向都知道荔枝角工厦有唔少有質素嘅餐廳食肆以前會特登上網搵吓呢頭嘅工厦餐廳貪佢寬敞又清幽,一定坐得舒舒服服今次有緣試到呢間主題餐廳荔枝角港鐵站C出口一出往後行1至2分鐘左右,左邊就係香港工業中心搭有鐵閘嘅貨𨋢去2樓仲有埋揸𨋢人,依家會少d見到沿途幾光猛乾淨出𨋢轉右見到霓虹招牌就到達目的地入到去發現係韓星主題餐廳有好多相關肖像產品、相片、擺設、人型紙牌仲有特別一個corner俾人打卡電視又播放緊Music videofans黎應該會幾開心雖然我唔係fans但係我就好鍾意餐廳夠晒闊落又光猛乾淨唔會坐得侷促cafe果然係hea時間嘅好去處下晝非繁忙時間嚟到仲有lunch set可以揀menu成本書咁厚,選擇好多泡菜豚肉鍋一set$98有晒前菜、鍋物、蛋糕、飲品!🟠泡菜豚肉鍋(餐$98 )入面材料塞爆成個鍋,豚肉有成十幾塊肥瘦均匀,食落又嫩又juicy另外有大量蔬菜:金菇、靈芝菇、洋蔥、蘑菇、豆腐、南瓜、椰菜有成半個!全部個樣都好靚好新鮮!湯底有泡菜味,又甜甜地,係滋味配搭!仲要跟埋日本蛋,珍珠飯/讚岐烏冬都係有質素嘅食材!🟠前菜三款,韓式泡菜、粉絲、魚餅(跟餐)賣相靚,唔似d大量烹製劣質樣見
一向都知道荔枝角工厦有唔少有質素嘅餐廳食肆
以前會特登上網搵吓呢頭嘅工厦餐廳
貪佢寬敞又清幽,一定坐得舒舒服服

今次有緣試到呢間主題餐廳
荔枝角港鐵站C出口一出
往後行1至2分鐘左右,左邊就係香港工業中心
搭有鐵閘嘅貨𨋢去2樓
仲有埋揸𨋢人,依家會少d見到
沿途幾光猛乾淨

出𨋢轉右見到霓虹招牌就到達目的地
入到去發現係韓星主題餐廳
有好多相關肖像產品、相片、擺設、人型紙牌
仲有特別一個corner俾人打卡
唔會坐得侷促
cafe果然係hea時間嘅好去處

下晝非繁忙時間嚟到
仲有lunch set可以揀
menu成本書咁厚,選擇好多
泡菜豚肉鍋一set$98有晒前菜、鍋物、蛋糕、飲品!

🟠泡菜豚肉鍋(餐$98 )
入面材料塞爆成個鍋,豚肉有成十幾塊
肥瘦均匀,食落又嫩又juicy
湯底有泡菜味,又甜甜地,係滋味配搭!
仲要跟埋日本蛋,珍珠飯/讚岐烏冬
都係有質素嘅食材!

🟠前菜三款,韓式泡菜、粉絲、魚餅(跟餐)
賣相靚,唔似d大量烹製劣質樣
見到係想食多幾啖嘅
尤其係魚餅細細塊好煙韌又入味,醬汁甜甜地,好味

🟠芝麻芝士蛋糕(跟餐)
是日蛋糕非常有驚喜
本身單叫都要40幾蚊嘅一件蛋糕
依家跟餐上,已經值回票價
賣相好有誠意
表面係雲石紋,上面再加上朱古力醬、糖粉、七彩繽紛嘅食用圖案裝飾,好美觀!
食落蛋糕就唔太甜,好滑又有質感,最後一口不剩!

🟠茉香奶綠(另加$32)
唔太甜,啱晒!
另外重點係用鮮奶,罪惡感減低咗!