2019-03-09 215 瀏覽
今日嚟到尖沙咀嘅山景閣酒店到食自助晚餐,餐廳大堂唔算好大,客人也唔會太多,而且景色優美。感覺食物選擇相對不算太多,擺得井井有條,味道正常,絕對夠晒充裕嘅時間試哂所有食物。壽司刺身方便種類唔算好多,刺身有三款,三文魚色澤鮮明,幾厚切肥美。最驚喜嘅係有生蠔、長腳蟹/蝦,生蠔都好Creamy好大隻,充滿海水味,好快無哂,但都有refill。依家凡惠顧自助晚餐,都每位送上胡椒排骨湯一客,都幾重胡椒味,冬天飲啱啱好!焗蟹蓋的蟹膏味不算多,除此之外都很不錯!西冷牛扒肉質唔太韌,牛味都很重,拍得住一般的扒房,出奇地好食。一舨的炒飯粉面這裡都有。甜品方面這裡糕點嘅款式都頗多,有意大利芝士餅、慕思、和菓子、朱古力噴泉等等,當晚仲有焰焰雪糕蛋糕,外層cream有重重的lum酒味,內裡的雪糕蛋糕軟綿綿。最驚喜嘅係呢度仲可以自己整pancake。而這裡的Dreyers雪糕都是任食!開心果味一食難忘。在假日裏面可以在一間酒店食晚餐,真的很好享受啊。

焗蟹蓋的蟹膏味不算多,除此之外都很不錯!

一舨的炒飯粉面這裡都有。

在假日裏面可以在一間酒店食晚餐,真的很好享受啊。
2019-03-03