2024-03-16 42 瀏覽
🐻屯門紅橋真係美食聖地,間中都有幾間餐廳爆出來,今日見到間型格酒吧餐廳,即管入去試過究竟。🐻黑色既招牌下係華麗精美既裝修,一系列既酒整齊排係牆上的吧枱,連同開放式廚房,都話比你知有酒有美食。不過今日食午餐,所以先來個無酒精日。🐻我哋點左兩個午餐配餐湯同飲品,單係餐包都有兩種,一個口感鬆軟,一個口感脆身,而且熱辣辣,配上濃郁既忌廉蘑湯,當堂打開左個胃。🐻主菜係手撕燒烤醬豬肉絲,洋蔥及蕃茄酸種麵包三文治配法式炸薯條,豬肉絲配上惹味燒烤醬,底下係脆身既麵包三文治,食落兩種口感,加上薯條炸得相當香脆,成道主菜都好滿意。🐻另一道主菜係坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配蔬菜及法式薯條,牛扒外表烤出坑紋,上面放上一塊香草牛油,牛扒熱力慢慢溶化牛油,添上香味。牛扒切開剛好係要求的五成熟,牛肉味濃,食到一絲絲炭烤味,配上燒汁食更添風味。🐻餐廳食物質素有水準,見到餐廳中間有個Live Band位置,相信夜晚聽著音樂,飲返杯會更舒爽。