2021-05-11 790 瀏覽
難得平日假期☺️一早起身拉住男朋友去小區發掘吓啲新開嘅小店😍 趁未多人知道,食咗先😙😙 今次就嚟到屯市新屋苑嘅商場Cafe😎Cafe提供食物嘅款式都幾多幾齊全,早餐/沙律/漢堡/小食都有齊哂😋而且名稱都好特別,好得意😝🍳 Hong Kong Breakfast ($108)身為香港人,當然要叫返份香港早餐😉又一豐富嘅早餐,但加入香港元素😙有我地平時成日食嘅粟米片,仲有港女最愛嘅Parma ham同煙三文魚😋麵包係酥脆嘅牛角酥,再加埋脆卜卜嘅薯角,大滿足嘅早晨🤗🤗🥑 Portobello 九龍坑山 ($78)見到人地食覺得太吸引🤤作為肉食獸嘅我地都要放棄肉肉burger😂 但冇後悔,果然好好食🤤 麵包烘得香脆,大啡菇又好香,切片牛油果夠哂熟,配上蕃茄同蔬菜好清新🥬 仲有一圈生洋蔥,爽甜中帶辛辣,好刺激🤣☕️ Flat white ($35)咖啡香濃幼滑,唔酸👍🏼 奶泡夠挺身,拉花飲到最後都保持到😆🍵 Green tea latte ($42)正正常常嘅抹茶奶,但茶味偏弱,奶味相對濃啲Cafe空間唔算大,但對外係望住單車徑,感覺非常悠閑闊落😊 更設有一枱室外座位,當時正有食客帶同🐶用餐,好歡樂

Hong Kong Breakfast

🍳 Hong Kong Breakfast ($108)
Portobello 九龍坑山

🥑 Portobello 九龍坑山 ($78)
Flat white

☕️ Flat white ($35)
咖啡香濃幼滑,唔酸👍🏼 奶泡夠挺身,拉花飲到最後都保持到😆

🍵 Green tea latte ($42)
正正常常嘅抹茶奶,但茶味偏弱,奶味相對濃啲

Cafe空間唔算大,但對外係望住單車徑,感覺非常悠閑闊落😊 更設有一枱室外座位,當時正有食客帶同🐶用餐,好歡樂好chill🥰
Hong Kong Breakfast
Portobello 九龍坑山