2019-04-11 276 瀏覽
前排情人節同男朋友完全諗唔到食咩,男朋友又冇安排啲咩😗真係要比下說話佢聽先😂不過其實一齊得耐已經冇咩意慾慶祝😐到最後等咗成個幾鐘食喱間日本菜😎第一碟嚟嘅係刺身拼盤8款就$308一嚟到已經覺得擺盤好靚,每款刺身食落去都好新鮮😚最正係海膽同大大隻嘅蝦😋而且啲刺身唔會話超薄同細細舊🤔男朋友嗌咗松葉蟹蓋海膽石鍋飯 ($178)呢個飯望落去勁吸引😱有海膽、蟹籽、蟹肉同蟹膏🦀上面每一樣野份量都唔少,食落去啖啖都有蟹肉同蟹籽😎海膽食落都算新鮮,不過撈勻嚟食又唔會話太重味😍我就揀牛肉烏冬 ($98)牛肉嘅分量都幾多,食落去嫩滑😛食完之後覺得好飽😵不過整體食落就會有啲簡單🤔我地都好中意食鹽燒油甘魚鮫($128)😚食落去層皮好脆,入面嘅魚肉加上魚油勁香🤤而且裡面又唔會太乾身,食落都唔錯😙最後嚟個清酒煮蜆 ($88)蜆嘅份量唔算好多,不過起碼每隻嘅size都幾大😆而且冇一隻有沙,所以都可以試下😛