平日食熱氣野多,下午茶通常鍾意食公仔麵,又比屋企人話冇益、多味精,想搵啲健康啲嘅嘢去食,鋒味屋嘅嘢食標榜冇味精,包括石磨腸粉同埋麻辣燙等等,似乎想清清地食石磨腸粉係唔錯選擇。最正常我諗都係食叉燒腸粉,點知原來叉燒腸粉仲有好多嘢可以加,從中揀咗好健康嘅生菜同埋冬菇,做到出嚟見到好多餸,叉燒超大粒,完全顛覆正常叉燒腸嘅概念,冬菇好滑,個豉油比較偏淡, 正好我想食清淡所以覺得幾好,店員話豉油偏淡更健康,如果鍾意食比較鹹嘅朋友可能會覺得打折扣。繽紛樂石磨腸粉一睇覺得好特別(奇怪),腸粉係咸嘅,又點可以加繽紛樂呢?咁如果腸粉係甜嘅又點叫做腸粉?做出嚟嘅賣相確實令人好開心,原來唔使加豉油,係加朱古力醬,大膽咁樣咬落去,外軟內脆,最裏面又軟,口感好豐富,味道出奇地好食,出奇地夾。係好好嘅飯後甜品第一次飲到有少少豆渣嘅豆漿,感覺好有營養店員全程都好有禮貌咁講解,佢哋腸粉有幾十款,下次會帶屋企人過嚟試吓其他,比佢哋一啲驚喜。

第一次飲到有少少豆渣嘅豆漿,感覺好有營養

繽紛樂石磨腸粉
叉燒冬菇菜石磨腸粉
2020-01-21
8 分鐘 (外賣自取)
繽紛樂石磨腸粉
叉燒冬菇菜石磨腸粉