好着重咖啡體驗嘅coffee shop 小店黎得10多個位 但佈置同裝飾好舒服。😁餐牌好靚, 店員會主動過來介紹有啲咩品種嘅豆分別有咩香味同特別味道,佢地都有2種唔同嘅set 包括手沖同奶啡。 甘今次就叫左一杯日曬light roast panama white (latte) 同一杯light roast columbia pour over. 😆坐bar台就可以近距離見到barista 由磨豆到點沖,喺一個幾好嘅體驗。 😆由於得一個barista 等一杯真係好耐, 店入面都係得大概8個都等左more than 30mins 講真以咖啡店出啡嘅速度係慢嘅 。☹️☹️首先來到嘅係手沖, 杯好靚似日本居酒屋嘅酒杯,顏色好深好似darkroast,飲落都似darkroast,有一種焦苦味, 有少少失望, ☹️☹️本身期望有種清新 好似茶甘清甜回廿的味道。第二杯係latte,拉花幾靚, 由於叫左較fruity嘅味 所以杯野有陣梅嘅味道,自己覺得係幾新鮮嘅味, 但友人話入口好酸,好唔正常,杯野extract 左10秒太短 導致味道唔係好出到味。 總括黎講係一間着重體驗多過味道嘅鋪頭, 佢都有做體驗同
第二杯係latte,拉花幾靚, 由於叫左較fruity嘅味 所以杯野有陣梅嘅味道,自己覺得係幾新鮮嘅味, 但友人話入口好酸,好唔正常,杯野extract 左10秒太短 導致味道唔係好出到味。 總括黎講係一間着重體驗多過味道嘅鋪頭, 佢都有做體驗同開班授課,有興趣去學都可以試下
手沖咖啡
Latte