2011-06-15 389 瀏覽
之前差不多一星期都幫襯一次,因為我太喜歡這裡的雞煲,但到了夏天的關係,便少了幫襯,但經過幾個星期,終於都捱不住對雞煲的相思之苦,所以就算覺得熱都要去一次. 一去到諗都唔駛諗就叫雞煲,通常我都只是和我太太兩個人,所以會叫半隻,雞煲會跟菜,另外叫多一碟小菜就ok,以前是不會叫小菜的,次次都叫手切牛,但手切牛要冬天才有,而且上年開始她們的手切牛保持不到質素,明明手切變橶切,口感不好,所以現在已經沒有叫 !雞煲半隻跟生菜.我和太太都是嗜辣之人,所以會叫大辣.今次叫的小菜是黑椒鐵板牛柳,都好惹味.最後再叫埋出前x丁,就係成餐的精髓所在,用雞煲煮出前x丁,簡直此麵只應天上有,人生難得幾回吃!如果人多去就可以叫多啲小菜,因為啫啫通菜煲和爽脆魚皮等等都是好好味,我試過同朋友嚟食後,竟然下次他們自己搭車入嚟食,但我的朋友係住九龍的,可想而知有幾吸引呢!

雞煲半隻跟生菜.
我和太太都是嗜辣之人,所以會叫大辣.
今次叫的小菜是黑椒鐵板牛柳,都好惹味.
2011-06-12