2017-06-01 468 瀏覽
置樂呢邊食店唔多,我地食黎食去果幾間,間中都想試下其他野,但又怕唔好食會揼心。今日本身都係食番附近果間餃子店,點知去到冇乜位,我地轉呔黎左旁邊嘅麵店。一睇就知係家庭式經營,幫襯嘅都係以熟客為主。餐牌都係以茶餐廳食到嘅為主,定價合理。我地見入座時啱啱過左下午茶時間少少,問左老闆娘一聲,佢話冇問題,俾我地照點下午茶。先唔好講味道,單係呢一點,就唔係連鎖餐廳可以做到了。一人點左個麵食,因為當日突然好想食辛辣麵,而家都唔係好多茶記可以加錢食架,大部分都好少供應呢個選擇。基本上煮麵冇乜難度,食到係真嘅辛辣麵,冇煮到腍哂,我地已經滿意。腸蛋辛辣麵腸仔餐肉辛辣麵麻辣口水雞 $28見價錢唔係太貴,都點左份小食試下。口水雞份量一般,雞肉唔多,以骨位為主,不過麻辣味道都幾突出。餐牌:

先唔好講味道,單係呢一點,就唔係連鎖餐廳可以做到了。

腸蛋辛辣麵

腸仔餐肉辛辣麵

麻辣口水雞 $28
見價錢唔係太貴,都點左份小食試下。

餐牌:
2017-05-20