2022-08-27
今日入屯門山景邨搵食,一試呢間花火漁屋,估唔到屋邨商場內藏一間幾有水準嘅日式食店😎佢哋晚市有個二人前套餐,原價$488,而家優惠價做緊$388,相當抵食!柚子青瓜海草沙律夏天食柚子沙律,好醒胃嘅前菜👏五式刺身盛刺身盛有五款,講到明由廚師當日即場發板,等大家冇得估🤣帶子好肥美,三文魚、油甘魚非常厚切,整體水準幾高,食材新鮮😀花火壽司盛(小)壽司盛話就話係(小),但俾到8件咁多,食完刺身唔使食太多件壽司,8件兩個人食就啱啱好喇😃二人前串燒(五花腩、雞翼串、車厘茄串、冬菇串)食完生冷嘅刺身、壽司,直落食串燒😝五花腩燒得好鬼香口,食到豬腩肉應該有嘅油脂感🤪雞翼調味亦出色,表皮好香脆😜冬菇好入味,車厘茄可以解一解膩😄炸魷魚軟骨香口小食,間唔中食下真係幾過癮😬東京風汁燒牛肉主菜三選一,我揀咗東京風汁燒牛肉🤩簡簡單單調味,醬汁調配出色,牛肉好有牛味😍而且份量俾得好足,絕不欺場🤪跟餐兩份烏冬燒三文魚頭呢個散叫,唔係套餐入面嘅🤣大大隻三文魚頭,燒得好香口!炒雜菜前面食得太多肉類,叫返個炒雜菜平衡返😆兩杯跟餐飲品,分別有菠蘿蜜桃冰茶同埋蜜桃梳打!最後仲有個甜品埋尾,好滿足嘅一個二人套餐👏👏
夏天食柚子沙律,好醒胃嘅前菜👏
香口小食,間唔中食下真係幾過癮😬
呢個散叫,唔係套餐入面嘅🤣大大隻三文魚頭,燒得好香口!
前面食得太多肉類,叫返個炒雜菜平衡返😆