2023-11-29
🎀屯門。質素有待進步 屋邨平價日式餐廳🎀🪄店名* #花火漁屋🔮地址*屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$302 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵屯門屋邨出名多嘢食😍 今次嚟到山景邨尋覓 見到一間日式料理都幾吸引 而且好多好評 所以就嚟一試~ 餐廳設計主要以木系風格 感覺溫暖 而且面積夠闊落 坐落去都好舒服 不過就欠缺咗啲日式嘅感覺 因為音樂都係啵流行曲 反而有啲似food court😂 不過我幾欣賞佢牆身有好多漫畫佢介紹野食 所以都睇得出係幾用心🍽️食物質素🍽️質素方面未算係最好 因為本身係如果食評 對佢期望太高 但係食落又未算太特別 不過款式呢就好多選擇 啱曬唔同口味嘅人 但係如果佢喺質素 方面有所進步就會更加好👀評分💖💖💖🪄 汁燒牛肉便當$82便當嘅份量其實都幾豐富 牛肉夠嫩 唔會系超多洋蔥勁少肉😂飯中央會有味素作配搭 但略嫌太少 所以食左幾啖就剩系食白飯甘😫幾欣賞佢既沙律菜 十分新鮮 爽脆微甜😊👀評分💖
🪄店名* #花火漁屋
🔮地址*屯門鳴琴路1號山景商場地下123A號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$302 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄 汁燒牛肉便當$82
🪄 吞拿魚蓉丼$78
味道中等 但賣相未算好吸引 因為佢將所有野壓扁😯呢個價錢黎講 份量頗多 吞拿魚無筋無腥味 唔錯🤓
👀評分💖💖💖💖
🪄 三文魚刺身x2 $36
呢個幾驚喜 用左午市套餐加配優惠 所以$36就有四片三文魚刺身 採用厚切方式 新鮮嫩口
👀評分💖💖
🪄 海膽醬吉列炸蠔卷$72
呢個真係唔太建議叫 雖然佢份量充足 好飽肚 但係完全食唔到海膽味 佢個醬十分咸😟好在炸蠔尚算不錯 可以撥開啲醬食😶😶
🪄 明治抹茶牛奶&蜜桃梳打 $19 & $15
估唔到日式店都可以飲到拉花飲品 賣相幾靚 抹茶味濃😋但系蜜桃梳打就一般般 完全飲唔到蜜桃味 搞唔掂🙄
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️