2021-03-15
呢間應該好多人都聽過,但係近排佢哋係觀塘開咗分店呀😍😍 而我哋亦都會連續幾個po介紹,因為真係好多相🤪 所以大家記得密切留意🧐—————————————————4人套餐 $558有4個沙律、餐湯、飲品+ 2個 Risotto & Spaghetti+ 2個 Main Course—————————————————Main Course🐮安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯脆薯好食🥔!!個人認為呢款脆薯會好食過薯條😚而個漢堡扒亦都唔太嚡(✅正字)夠哂嫩口。但係略嫌個漢堡多咗少少汁,令到個竹炭包索哂D汁,所以有少少邐迤(lei2 hei1)。同埋個人認為個黑松露燒汁可以再重D黑松露味,咁就perfect💕🍕巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅個Parma Ham食落去帶少少咸香味,但係好彩唔會太肥或者太咸。有時好怕D Parma Ham 會勁多油脂,食落口油腍腍咁😰 好彩唔算太油同太咸😚—————————————————Risotto & Spaghetti🍝挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉係我最鐘意嘅三文魚同卡邦尼意粉🤤 認真講,呢2個組合真心唔會輸😚 除非佢個卡邦尼汁好稀,咁就唔同講法喇😩但好彩佢個
4人套餐 $558
有4個沙律、餐湯、飲品
+ 2個 Risotto & Spaghetti
+ 2個 Main Course
Main Course
🐮安格斯牛肉手工竹炭漢堡配脆薯
脆薯好食🥔!!個人認為呢款脆薯會好食過薯條😚
而個漢堡扒亦都唔太嚡(✅正字)夠哂嫩口。
🍕巴馬火腿拉絲水牛芝士手工薄餅
Risotto & Spaghetti
🍝挪威煙三文魚水煮蛋黃金卡邦尼扁意粉
但好彩佢個卡邦尼汁啱啱好掛喺嗰意粉到,而且微咸嘅煙三文魚令到成個菜式昇華咗😛 加埋個水煮蛋令到個意粉食落口會更加滑😚
🧀即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯
個啡菇比我想像中細😂 開頭會以為會用人哋芝士煙肉焗啡菇個種size,結果諗多咗🤣🤣
但係個意大利飯嘅味係唔錯,仲要有勁多cheese🧀🧀🧀
🍟小食拼盤 +$48
因為我哋有少少大食,所以就加多咗個小食拼盤。
Yeahh 係脆薯呀🥔🥔,個小食拼盤入面有脆薯、雞翼、魚柳、雞塊。
但係隻雞翼得3隻咋😭😭 所以有一個注定冇得食😭
但係整體嚟講,個小食拼盤都值得加🥫
Drinks
🍪Oreo脆脆朱古力雲朵沙冰 +$21
飲完要番屋企做多幾吓運動,因為真係有好大pat cream😭 同埋都夠oreo味🤤
🍫朱古力雲朵沙冰 +$20
當然有Oreo會好飲D😚 飲完個Oreo再試飲呢杯,就覺得唔夠甜🤣🤣
☁️藍糖乳酸梳打 +$4
酸酸甜甜咁,唔錯🤣 同埋入有好多爆珠😚
—————————————————
觀塘嗰間大間過旺角嗰間好多,唔會好迫。而且會有好多貓貓包圍😍 啱哂鐘意動物嘅朋友😚