2022-04-01
傷心酸辣粉以我記憶係得一碗碗粉面食,行過見到餐廳人山人海,仲要個個食緊一鍋鍋,又有一串串咁,於是就睇下有咩咁吸引🍢。疫情關係都好耐冇食雞煲,好掛住個個味道,咁岩見到佢做緊外賣套餐優惠💁🏻♀️雞煲(重慶雞煲、胡椒豬肚雞煲)💁🏻♂️魚煲(酸菜魚煲、重慶麻辣魚煲)幻想到嗰個重慶辣味已經吞咗啖口水,所以就決定叫個重慶香辣烤魚🌶。🐒外賣重慶麻辣魚煲(二人份)💰$168連一盒火鍋配料及2盒紙包飲品👉🏻火鍋配料:肥牛,魚蛋,蟹柳,木耳,生菜同埋薯粉。番到屋企準備好哂邊爐鍋就準備起動,夾起條魚既時候以為得半條,一開二咁,點知原來係一整條,勁大條,我諗二人份量有多,預四人份量都得👨👩👧👦。佢外賣套餐都好細心,一個盒裝魚,一個盒裝配菜,一個盒裝火鍋配料辣度佢有BB辣小辣中辣同埋大辣,咁我叫咗小辣,都食到我㷫烚烚,大家可以衡量返個辣度。滾起既時候已經聞到勁香嘅重慶辣味,好似堂食咁。食落去勁好味,同出面食既味道一樣,本身以為外賣拎到返屋企個味道一定會打折扣,真係冇諗過同堂食既味道會係一模一樣抗疫期間真係好耐冇食過呢個味道所以大家都冇乜點講嘢密密食,條魚已經起左肉同埋佢有將條魚拉拉油,魚骨夾住小小肉好香口
。
💁🏻♀️雞煲(重慶雞煲、胡椒豬肚雞煲)
💁🏻♂️魚煲(酸菜魚煲、重慶麻辣魚煲)
🐒外賣重慶麻辣魚煲(二人份)💰$168
連一盒火鍋配料及2盒紙包飲品
👉🏻火鍋配料:肥牛,魚蛋,蟹柳,木耳,生菜同埋薯粉。
。
抗疫期間真係好耐冇食過呢個味道所以大家都冇乜點講嘢密密食,條魚已經起左肉同埋佢有將條魚拉拉油,魚骨夾住小小肉好香口好正,價錢$169,淨係食條魚都抵,咁既價錢好味過其他以師傅為名既店舖,必定有下次!同埋想試埋佢個胡椒豬肚雞煲🤩