2022-08-30
諾諾同老公都好鍾意食自助餐,今次我就訂咗係尖東嘅 #百樂酒店 Park cafe 食#自助午餐 同屋企人一齊食😋大人細路都食得好開心~今期主題係尚 「膳」 食養自助午餐,所以有一系列特色藥膳美食,例如:藥膳醉蝦、竹籠荷葉杞子黨參蒸魚柳、椒鹽香酥鮮淮山等等…主題🔸首先我食咗個 #慢煮三文魚牛蒡沙律 開開胃,鮮中有甘好有特色啊👍🏻見到 #即燒串燒 同雞翼燒得好靚又拎咗幾串食!今日有即切燒羊肉,正!重有 #藥膳豬腳薑 🤤豬腳好腍好入味,酸甜程度啱啱好,我Encore咗幾碗👏🏻凍食🔸食咗d熟食之後又食返d冷盤, #冷盤 有凍蝦、紐西蘭青口同白蜆,味道都好鮮甜👍🏻質素幾好,蝦肉實淨~ 另外亦有 #刺身 同壽司🍣冷麵等等,選擇都好多!熱食🔸熱食除咗頭先講嗰啲其實仲有好多嘢揀,有燒賣同 #魚翅餃 ,想飽肚d可以用黨參杞子紅棗雞湯做湯底淥個粉嚟食😋夠晒正氣!甜品🔸對諾諾嚟講最驚喜一定係 #朱古力噴泉 ,可以用餅乾或者棉花糖點朱古力漿,仲有曲奇餅、冬甩、Pancake、即制窩夫、多款蛋糕甜點,最正係有Dreyer’s雪糕、海鹽雪糕同牛奶公司雪糕任食🍦估唔到仲有番薯糖水飲喎!餐飲🔸除咗奶茶咖啡檸茶之外,有
主題🔸
凍食🔸
熱食🔸
甜品🔸
餐飲🔸
除咗奶茶咖啡檸茶之外,有果汁先生橙汁同蘋果汁🧃仲有洛神花無糖茶👍🏻
咁多嘢食兩個鐘真係食唔晒😆下次一於再嚟過😋
@parkhotel
#自助餐 #酒店自助餐 #自助餐食評 #hkfoodie #foodiehk #Buffethk #hkig #hkfamily #hkholiday #聚餐 #諾諾陽陽