2019-04-29 144 瀏覽
今日去咗一間素食餐廳, 真的眼前一亮, 它的裝修古色古香,有別於一般的齋舖, 由傢俬到裝修都係 別出心裁,完全沒有一點馬虎了事, 而我最鍾意的就是它的碗,好有心思,很優雅!本來想同朋友食齋菜,點知去到原來它有 齋 buffet,服務員介紹我們可以食buffet,因為可以有多元化的食物,而我都係一個比較貪食的人,所以 諗都冇諗就答覆了服务員, 我們好快就點了很多菜色,有黑松露蒸帶子、素腸粉、 酥炸海鮮, 辣子雞丁、 台式三杯猴頭菇、 涼拌苦瓜、 泰式肉碎蒸支竹、 黑松露糯米燒賣、 乳香象拔蚌片等等, 款款都做得非常之似肉類 ,口感一流, 差啲都忘記咗自己原來食緊素食! 而且它不像我以前食開的那種傳統齋,它是新派的齋款! 口感同味道都非常之配合我的胃口, 最值得一讚的就是甜品, 我叫了三碗蓮子桂圓露, 真的非常出色, 唔通我真係有第二個胃?