2024-02-05
前排同女朋友啱啱去完日本旅行返嚟,我心仲係好掛住日本嘅美食,所以就決定要上OpenRice搵一間比較正宗嘅浜燒回味下!最後揀咗呢間位於尖沙咀棉登徑嘅「焱丸水產」,整體用餐體驗相當唔錯!餐廳位置優越,搭地鐵過嚟都好方便。裏面嘅裝修好有日本特色,店員都幾有禮貌。呢度食物嘅選擇都幾多,除咗浜燒,都仲有好多刺身、壽司等等嘅選擇。以下係我哋當晚食咗嘅食物:甲羅燒:賣相好吸引,裏面嘅蟹膏蟹籽都好多,配合埋啲青瓜絲一齊食,口感非常好。燒鮑魚:攞嚟嘅時候隻鮑魚仲係郁緊,證明真係好新鮮!而且燒完之後個size都仲係好大,肉質飽滿鮮甜。A4和牛壽喜燒:牛嘅部位好靚,肉質鮮嫩,脂肪比例啱啱好,所以每一啖都係享受!壽喜燒鍋嘅配料都好多,而且好新鮮。雲丹海苔芋天婦羅:賣相好好,而且炸得熱辣辣,令人食上癮。三文魚牛油果油酢漬:Prsent得好精緻,而且三文魚非常鮮甜,埋啲海苔一齊食好refreshing。飲品選擇都好多,當晚我地叫嘅菠蘿特飲好正!
雲丹海苔芋天婦羅:賣相好好,而且炸得熱辣辣,令人食上癮。
飲品選擇都好多,當晚我地叫嘅菠蘿特飲好正!