近排食左呢個新鮮出爐嘅超像真嘅茶餐廳cupcake仔細細杯的的色色咁 扮成唔同茶記飲品同食物 真係幾得意 靚到唔係幾捨得食呀總共就有八款:奶醬多、凍奶茶、好立克、凍檸茶、凍檸賓、紅豆冰同咸檸七睇d造型都好易分得出邊杯打邊杯 重點係菠蘿油真係有牛油 凍檸茶又真係有檸檬我自己就鐘意菠蘿油、紅豆冰同凍檸賓呢三款啦菠蘿油中間夾住左一大片牛油好震撼呀!咬落去外脆內軟 食到底層就係蛋糕蛋糕有小小乾 不過有牛油mix埋一齊食就岩岩好啦另一個幾鐘意嘅口味就係凍檸賓 紫色嘅cream就係利賓納味 加埋上面塊檸檬酸酸地咁 又唔會太甜成個look都好有心思仲有埋吸管同下面個個茶記紙杯 連相機都餵飽埋啦haha最後仲有紅豆冰都好正 食到蛋糕入面都仲有紅豆 真係唔係得個樣 味道同用料都食得出用心之作雖然我自己平時就好少食cupcake 不過久唔久買黎俾同事/家人成班人一齊share或者買黎tum下女朋友開心不係唔錯嘅選擇黎架!都算係睇得又食得~打破左我對cupcake睇得唔食得嘅印象
近排食左呢個新鮮出爐嘅超像真嘅茶餐廳cupcake仔

我自己就鐘意菠蘿油、紅豆冰同凍檸賓呢三款啦

蛋糕有小小乾 不過有牛油mix埋一齊食就岩岩好啦

或者買黎tum下女朋友開心不係唔錯嘅選擇黎架!

都算係睇得又食得~打破左我對cupcake睇得唔食得嘅印象
2016-09-02