2019-03-29 1122 瀏覽
未婚妻生日,梗係要帶佢食好啲!揀咗呢間餐廳,因為有未婚妻最鍾意食嘅墨魚汁handmade pasta,原來之前佢同朋友慶生日都黎過😅好彩佢話呢間都ok。嚟到我地睇menu,見到有我哋喺瑞士飲過嘅goulash soup,當然要叫碗黎飲!味道唔似瑞士飲嘅咁好味,比較稀,似羅宋湯多啲,有啲失望。主菜叫左蟹肉墨魚汁手製意粉,重叫左美國黑毛豬扒。意粉比豬扒快上菜,食晒意粉都未嚟。意粉沾滿蟹肉同辣汁,好惹味,蟹味都好濃,意粉彈牙,不過嫌佢唔夠熱。食完意粉等多幾分鐘豬扒終於到。好正!好多肉汁!好淋但唔會乾。外面調味做得好好,鹹中帶甜。薯條同沙律汁好出色!外脆內軟,沙律汁好fresh,加埋啲脆爽青蘋果片好夾!最後叫咗件baileys cheesecake 同未婚妻慶祝,waiter除咗拎住baileys cheesecake 之外重送多一份甜品,重有兩個waitress企埋一齊圍住我哋唱生日歌,幫我哋影埋即影即有再攝落張卡度,夠特別!baileys cheesecake係幾好味,酒味都好出,送既甜品就好一般。總括而言,值得再嚟食!
未婚妻生日,梗係要帶佢食好啲!

味道唔似瑞士飲嘅咁好味,比較稀,似羅宋湯多啲,有啲失望。