2023-03-16 167 瀏覽
今日行開尖沙咀,諗住搵啲嘢食吓,行過諾士佛台,就見到呢一間叫Show time嘅Bar and Restaurant,搭lift上到3樓,一開𨋢門,就覺得環境好Chill好舒服,好適合喺度坐低飲吓嘢傾吓計😆😆咁我就叫咗個dinner set,只係需要$198就有沙律、主菜同埋湯,好抵😋🥗布袋芝士伴車厘茄沙律 大大個嘅布袋芝士,超好食,沙律菜好新鮮好fresh,配上黑醋,分開胃🦆慢煮法式油封鴨髀配藍莓燒汁 鴨髀個皮好脆好香口,鴨肉好滑好嫩,食落一啲都唔覺得好韌,能夠將鴨肉做到好似雞肉滑,廚師一定花咗唔少心機同功夫🦞蟹肉龍蝦忌廉湯 成個龍蝦忌廉湯好多好多蟹肉,十分滿足,若要雞蛋裏挑骨頭嘅話,只能夠話個湯唔夠熱🦐白酒忌廉汁海鮮意大利飯 $108 意大利飯軟硬恰到好處,每一粒嘅飯都被濃濃嘅醬汁包住,忌廉汁好香好滑,餐廳冇吝嗇佢嘅材料,有好多嘅蜆肉同埋蝦🐮牛肉組合 $178 牛肋串、牛舌、牛肉串、安格斯牛肉串同埋支裝啤酒 串燒係即叫即燒,熱辣辣好好食,牛肉一啲都唔會覺得好韌,叫串燒組合會贈送飲品,梗係嗌返支啤酒啤啤佢啦😆