2019-03-31 1123 瀏覽
同好姊妹👭睇同同❤️演唱會,等左佢返黎好耐喇!梗係要搵個地方醫飽個肚先有氣有力大叫又唱又跳😂😂😂由於時間既關係,我地鎖定目標要係尖東站呢頭搵食!俾我地搵到係勁多pubs既街有間咁fancy既cafe!一入到黎因為無二人枱,問我地介唔介意坐high chair,向住塊玻璃,面前有好多絲花裝飾,好姊妹話重好😂唔洗望到其他人。dinner set menu用左珍珠紙印刷,好dum本!其他固定既野就用tablet睇。我地揀左兩個有花做主題好特別既玫瑰花🌹釀海蜆燴飯同洛神花黑豚肉竹炭漢堡🍔。跟餐有碗番茄湯🍅,個盅好似啲港女至愛既LC😂講返個湯,佢有粒粒番茄肉,味道酸得黎帶甜,好濃茄膏味,如果唔落茄膏會好啲,好姊妹話似飲茄汁😂竹炭漢堡先上菜,個包焗得好脆,塊吉列黑豚肉炸得非常香脆熱辣辣,個洛神花汁酸酸甜甜都幾夾,通常burger配薯條但呢度就配doritos粟米片,我就prefer配薯條多啲。差不多食完個burger碟飯就黎喇!嘩!個presentation好鬼靚!撒左啲玫瑰花瓣🌹係上面,已經聞到好香玫瑰花味,隻碟又勁有海洋feel好襯啲蜆!賣相值💯分!咁味道又值唔值呢?玫瑰花味既飯會唔會好怪呢?答
講返個湯,佢有粒粒番茄肉,
咁味道又值唔值呢?玫瑰花味既飯會唔會好怪呢?答案係絕對唔會!係好味!佢啲蜆食落同啲飯係唔同味,食到啲蜆有陣蛋黃醬既味,又出奇地幾夾!飯食飯係偏向creamy啲,有淡淡既玫瑰花味🌹,但又唔係好heavy好溜個種,飯入面見到有啲似紅色藜麥既野,重有啲baby corn,啲蜆唔會煮完縮晒水,都有大約十隻。
因為夜晚飲茶同咖啡我會訓唔著,所以野飲我就揀左熱檸水 好姊妹就揀rose latte,可以試一啖🤣!熱檸水個匙更好cute!有個lemon charm吊住,勁match杯檸水!
好姊妹話呢隻匙更好熟口面,一翻轉見到afternoon tea,
佢話呢個牌子係日本都幾貴,佢去日本個時都唔捨得買。好姊妹個杯rose latte唔會太甜,附送既曲奇🍪就唔好食,食得出係藍色包裝個隻朱古力曲奇🍪,有啲疏風淋淋地。
佢隻匙更係made in Japan 🇯🇵 !
呢度啲餐具都好落足心思!欣賞佢係野食、餐具同佈置上既每個細節❤️
值得再黎支持!睇到有人話呢度既老闆娘之前係教特殊學校,專請返啲學生返嚟做,好好呀👍🏻👍🏻加油💪🏻💪🏻💪🏻