2010-01-24 8 瀏覽
經同學介紹第一次來到Regala我巳經比佢哋五顏六色嘅甜品Buffet枱吸引住。門口經理帶位話中間餐枱方便出入,但我哋想座窗邊大梳化,因為可以欣賞百週年紀念公園。我哋六個女孩子一齊座都唔覺迫。天花掛上籐製吊燈,感覺好舒服食物方面,全張Buffet枱佈滿大杯細杯又高又底一層又一層五顏六色的芒果味甜品,睇見巳經好開心。我哋由芒果豆腐Mousse開始,好香又好滑豆味再配上微酸芒果竟然可以咁夾,細細杯剛剛好。芒果Sabayon之前去食Dinner Buffet 已經試過,但呢間用藍色杯present,特別有味道。高高的綠茶芒果Mousse,創新又特別,黄黃綠綠顏色再加朱古力面。(超靚!)首次嘗到芒果拿破崙,驚喜在啲蘇皮還脆,入面有啲黄色忌廉好滑好香又好正。呢個真係必食之選!再黎芒果pancake,外皮軟軟面層加芒果和士多啤梨,入面有少少忌廉幼滑得嚟又有生果香味,令我回味無窮。最後飲杯玫瑰花茶,勁正!!!酒店餐廳多外國客人,令我哋覺得好Highclass。我哋每人平均消費$100,hea足三小時真係超抵!

綠茶芒果Mousse、芒果Pancake、芒果Baba
勁靚花款!芒果拿破崙、芒果Cream Brulee
選擇豐富,芒果千變萬化!
芒果豆腐Mousse、芒果Sabayon、芒果白朱古力
2010-01-17
綠茶芒果Mousse、芒果Pancake、芒果Baba
勁靚花款!芒果拿破崙、芒果Cream Brulee
選擇豐富,芒果千變萬化!
芒果豆腐Mousse、芒果Sabayon、芒果白朱古力
  • 芒果拿破崙、芒果豆腐Mousse、芒果Pancake