自從試過地中海菜,一直好掛住果種酸酸甜甜的調味。Openrice搵倒呢間餐廳見環境幾浪漫,約咗個朋友嚟chill下。今日餐牌有個Regular Set Dinner, 二話不說就揀咗。另外加咗個好多人讚的海鮮串燒,同一杯PMP Smoothie。野生藜麥沙律檸檬汁+藜麥+希臘芝士粒+洋蔥彩椒青瓜好fresh的組合🌿PMP SmoothiePeach 🍑+ Mango原來係咁夾,勁好飲!Smoothie真係又滑又香果味!香蒜橄欖油意粉地中海特色的香蒜橄欖意粉,特別在調味有些少水瓜柳,呢種鹹鹹酸酸的味道提升咗普通香蒜意粉的層次。意粉煮得剛好,爽口,不會過熟,而且有濃郁的橄欖油香味。地中海烤雞烤雞拼薯條,聽落無咩特別,點知原來別有用心。雞肉醃得出色,食得出香濃的蕃茄+橄欖油香,而且雞肉嫩滑,烤得剛剛好。海鮮拼盤串燒檸檬汁由上而往下滴,係幾有新意的菜式。吞拿魚三文魚燒得剛剛好,魚肉肉質鮮嫩!原條墨西哥青辣椒,意想不到的辣,辣得好過癮,但真係超辣!西班牙油炸鬼伴雪糕香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不錯。餐廳環境不錯,牆畫有藝術感,啱曬鍾意打卡嘅我。檯面燈有提升進餐情調,岩哂同朋友/另一半傾計,值得嚟

野生藜麥沙律

海鮮拼盤串燒

海鮮拼盤串燒

西班牙油炸鬼伴雪糕

西班牙油炸鬼伴雪糕
香脆油炸鬼伴糖霜朱古力,口感不錯。

餐廳環境不錯,牆畫有藝術感,啱曬鍾意打卡嘅我。檯面燈有提升進餐情調,岩哂同朋友/另一半傾計,值得嚟!
  • PMP Smoothie
  • 地中海烤雞